Skip to content

Wandpanelen

Wandpanelen

AKOESTIEK

Onze producten behoren tot de meest geluidsabsorberende!

Het minimaliseren van geluid in zowel woningen als op de werkvloer is van groot belang voor ons binnenklimaat. De minimalistische stijl van vandaag met grote, open ruimtes, hoge plafonds en harde oppervlakken speelt een belangrijke rol in het decor. Voor velen betekent dit een ervaring van slechtere akoestiek en galm, waarbij de geluidsgolven heen en weer kaatsen.

Met onze akoestische panelen wordt dit probleem verholpen – we combineren design, akoestiek en duurzaamheid in één en hetzelfde product, dat ook nog eens snel en eenvoudig te installeren is.

Nagalmtijd

Een gestoorde akoestiek is vaak een grote overlast voor de mensen in een ruimte. De optimale nagalm voor geluid in een ruimte is 0,6 seconde. Een korte nagalm voorkomt dat het geluid heen en weer wordt geslingerd en geeft de ervaring dat het geluid alleen uit de geluidsbron komt. De nagalmtijd is ca. 0,5 seconden en dus beter dan aanbevolen.
Geluidsdemping van een ruimte vindt plaats via materiaalkeuze en interieurinrichting, waaronder: meubels, gordijnen en dergelijke. Desondanks ondervinden velen nog steeds grote geluidsoverlast in moderne ruimtes. Een vuistregel is dat het geluidsabsorberende materiaal in een ruimte moet overeenkomen met 25-35% van het vloeroppervlak van de ruimte.

Audiorapporten

Onze producten worden ondersteund door geaccrediteerde audiorapporten, waar het is getest met een isolatie van 45 mm achter de module. De isolatie heeft een geluidsabsorberende werking en zorgt voor de meest optimale akoestische eigenschappen. We raden daarom aan om 45 mm isolatie achter onze producten te gebruiken.
Geluidsabsorberende eigenschappen staan bij ons hoog in het vaandel en onze plafond- en wandbekleding zorgen dan ook voor een sterk verbeterde akoestiek en verminderen geluidsoverlast op veel verschillende aspecten.

DUURZAAMHEID EN KWALITEIT

Milieu en kwaliteit spelen bij ons een grote rol. Het is daarom niet meer dan normaal om ervoor te zorgen dat alle essentiële certificeringen en goedkeuringen aanwezig zijn.

Het vilt in alle producten is gemaakt van gerecycled plastic dat onder andere wordt verzameld uit de wereldzeeën. De vilten platen zijn niet alleen duurzaam, maar ook brandvertragend, hypoallergeen en hebben een fantastisch effectieve geluidsabsorberende werking (EN ISO 354).

Het hout in de producten van wordt alleen ingekocht bij FSC-gecertificeerde dealers. Op deze manier wordt er gezorgd voor duurzame bosbouw, met focus op reproductie van het plantenleven, goede arbeidsomstandigheden en betere fauna.  Zaagsel en afval van de productie worden gerecycled om het bedrijf te verwarmen.

pastedGraphic.png

Met onze unieke akoestische kleding kunt u de natuur als onderdeel van het decor opnemen. Panelen worden standaard gemaakt met een ‘overlay’ van eikenfineer, wat een esthetische en elegante uitstraling aan de ruimte geeft.

Met een focus op functionaliteit en akoestiek, lossen onze panelen de akoestische uitdagingen op waar veel moderne huizen tegenwoordig mee te maken hebben. Onze producten dragen bij aan een comfortabelere weerkaatsing.

  • Duurzaam Deens product

  • Harde kern met gecertificeerde hout

  • Vilt allergie vriendelijk en getest, duurzaam geproduceerd met plastic uit de zee

  • Brandvertragend

Hout is een natuurproduct, kleuren kunnen daarom afwijken van de getoonde foto’s.

De panelen zijn gefreesd in hele MDF-platen. Ze zijn daardoor gemakkelijk te monteren aan wand of plafond (lijmen of schroeven) en te bewerken. Panelen zijn uitgevoerd met eiken fineer boven en onder. Supervlak, perfect CNC gefreesd (nul toleranties) in hele MDF platen. Ze zijn dus volledig van hout met daartussen vilt  (geen houten latjes op vilt). Daardoor zijn ze gemakkelijk te bewerken/zagen en gaan ze lang mee.

Wood-lines wandpanelen Voorburg

Wij bieden de volgende merken:  Arte Khroma by Masureel, Eijffinger, Hooked on walls, Esta Home, Origin, Kek Amsterdam, Behang expresse, 1838, Coordonee, Dutch. Elke keer komt er weer wat moois bij. Vind je het niet op de website? Bel 070 785 96 33, dan komen we er zeker uit met onze partners.